האם מותר לאישה שאביה התגייר להתחתן עם כהן?

  • כ"ג חשון התשע"ה

שאלה

שלום רב!

קודם כל רוצה להודות לכם על ההזדמנות שיש לי לפנות באמצעות האתר.

האם מותר לי להתחתן עם כהן עם אמא שלי יהודייה ואבא עשה גיור. במשפחה שלנו שומרים שבת וכשרות.

תודה רבה רבה

תשובה

שלום רב,

אם אביך התגייר אחרי שנולדת אסור לך להתחתן עם כהן, אולם אם הוא התגייר לפני שנולדת יהיה מותר לך להתחתן עם כהן.

מקורות: עפ"י שלחן ערוך אבן העזר (סימן ד סעיף יט, וסימן ז סעיף כא). וע"ע בשו"ת עולת יצחק חלק ג' סימן רסג).

ברכה והצלחה,

הלל מאירס