תפילה וברכות

תפילת שחרית שהזמן לחוץ עקב עבודה

  • כ' חשון התשע"ה

שאלה

שלום רב, שמי עידן , לשמחתי אני בחור שאוהב לעבוד, אך לצערי אני חייב להתייצב בעבודה כבר בשש וחצי, וישר יוצא לדרך עובד בשטח. ובכן, בבוקר שאני קם אני מיד אומר ברכות השחר, כבר בחמש וחצי בבוקר אני עולה לאוטבוס בדרכי לעבודה,בדרך באוטבוס אני אומר את תפילת השחר בלי תפילין "מעקדת יצחק "ועד "אהבת עולם אהבתנו" אני מגיע לעבודה בשבע בבוקר,וממשיך עם תפילין "מאהבת עולם "ועד סוף "עלנו לשבח". אציין כי אני ממש משתדל שבין ההפסקה באהבת עולם ועד שאני מגיע לעבודה ,לא לדבר דברים מיותרים. ברצוני לדעת אם זה תקין שאני מתפלל בלי תפילין עד אהבת עולם ,וממשיך מיד אחרי זה בעבודה עם תפילין עד סוף התפילה. פשוט אני ממש רוצה להתפלל את כל התפילה מכיוון שאני אדם דתי,ואוהב את ה' יתברך, חשוב לי להתפלל את כל התפילה במלואה!.

תשובה

שלום וברכה

לכתחילה היה עדיף אם היה לך אפשרות לעשות את ההפסקה לפני יוצר אור ולהניח את התפילין לאחר ישתבח. אבל אם זה בלתי אפשרי, אתה נוהג נכון מאוד גם עכשיו  ומניח תפילין באהבת עולם ולא מדבר כלל וומתפללל את כל התפילה. אשריך ואשרי חלקך.

בהצלחה,