אני עושה ביביסיטר בתשלום אך יש כאלה שאינם יכולים לשלם מה לעשות?

  • י"ח חשון התשע"ה

שאלה

שלום רב, אני עושה בייביסיטר לבניין שלי, ועד עכשיו שילמו לי 20 ש"ח לשעה. יש שכנים שמשלמים לי בעין יפה בדיוק במחיר, ויש כאלה שאפילו מביאים יותר. אבל יש כאלה שבכלל לא יכולים לשלם את זה. אז רציתי לשאול אם בתור נערה שרוצה לזכות במצוות גמילות חסדים יש עניין בלעשות בייביסיטר בחינם? זה מצווה? ואם זה בחינם, אז לעשות רק לכאלה שלא יכולים לשלם וצריכים עזרה? ומה עם השאר? חלק ישלמו וחלק לא? זה לא צודק... זה או בחינם אם עם כסף. אבל הבעיה היא שגם אני רוצה לזכות במצווה וגם אני לא יכולה כרגע להיות בלי כסף כי אני משלמת לי את דברים (כגון: נסיעות, בגדים וקניות.. וכו'...) ומההורים שלי אני לא אוהבת לבקש כסף. אז מה כדי לעשות לפי ההלכה ועצה של הרב? הרי בטח יהיה מצב שאצטרך לעבוד בבייביסיטר לפחות 6 שעות, ואז גם לא אקח כסף? אפילו אם זה לאנשים שכן יכולים לשלם? מה לעשות בעניין זה? תודה !!

תשובה

שלום וברכה

הבייביסיטר בעיקרון הוא אך ורק בתשלום. אולם עשר אחוז מהשעות שלך את יכולה להקדיש להתנדבות בייביסיטר למי שנזקקת לכך. תסכמי בשקט עם אלו שהם נזקקים על הנחה של חמישים אחוז וכדו' עד לחשבון של עשירית מהשעות ובזה תצאי חובת מעשר.