תפילה וברכות

מי שער כל הלילה, מתי יאמר מודה אני?

  • י"ח חשון התשע"ה

שאלה

בנאדם שעובד משמרות לילה והלילה שלו זה היום. מתי יאמר ברכת מודה אני? תודה

תשובה

שלום רב,

מי שער כל הלילה לא אומר מודה אני בבוקר. וגם אחרי שינה ביום אין צורך לומר מודה אני.

מקורות: תפילה כהלכתה (עמוד תקלח) בשם הרב חיים פנחס שיינברג זצ"ל. וע"ע בתשובת הגר"ח קניבסקי שליט"א בספר דעת נוטה חלק א' (עמוד טו תשובה לג והערה 32) וכן בשו"ת אדרת תפארת חלק ה' (סימן א) שהרחיב הדיבור בזה.

בברכה,

הלל מאירס