האם נשמה שנכנסת למדור שביעי של גהינום לא יצאו משם בכלל?

  • י"ח חשון התשע"ה

שאלה

שלום שמעתי בהרצאה מהרב יוסף מזרחי משהוא כזה שיש אנשים מסוימים שיכנסו למדור השביעי בגהינום שהם מחלל שבת במזיד ושופכי זרע ולבטלה במזיד תקן אותי אם אני טועה שיכנסו לשם ולא יצאו לעולם.. עכשיו למה זה בדיוק כאילו שמעתי מענישים בן אדם או כי זה יסורי אהבה או כי זה יסורים שמכפרים עוונות אז מה הקטע שבן אדם ישאר שם לעולם כאילו בחיים לא יתכפר עוונו

תשובה

שלום וברכה

שם משמואל שמות פרשת בשלח

והנה בזוה"ק שיש שבעה מדורים לגיהנם והמדור הז' נקרא אבדון שכל מה שנפל שמה הוא נאבד ואין לו עלי' עולמית [ובודאי א"א שתפול שמה נפש מישראל שא"א שנפש מישראל לא תהי' לה עלי' וכל הירידה היא צורך עלי', כאמרם ז"ל (שבת קנ"ב ב) כלי ינתנו לכובס ולא ידח ממנו נדח],

בהצלחה,