האם ציפורן מלאכותית נחשבת חציצה

  • י"ח חשון התשע"ה

שאלה

ציפורניים. האם מותר להאריך ציפורניים טיבעיות? האם מותר למרוח לק על ציפורניים טיבעיות? מדוע ציפורן מלאכותית לא נחשבת חציצה ואילו טיבעית כן נחשבת חציצה?

תשובה

לכבוד השואלת,

1. האם מותר להאריך ציפורניים טיבעיות?

אמת שעל פי הקבלה יש מאוד להקפיד שלא להשאיר את הציפרניים ארוכות מידי, השיעור הוא שהציפורן לא תעבור את בשר היד. אולם אין כל איסור בדבר ואם את מקפידה על ניקיון הציפרנים ועל שלימות הלק את יכולה לגדל את ציפורנייך מעיקר הדין ואין בהם חציצה.

2. האם מותר למרוח לק על ציפורניים טיבעיות?

אם הלק עשוי היטב באופן שראוי ללכת כך למקומות מכובדים, אין בו חציצה, אבל אם אינו עשוי היטב וקודם צאתך לחתונה וכיוצא בזה תמרחי שכבה נוספת – יש כאן בעיה של חציצה.

לכתחלה, יש להסיר לקה מהצפרניים לפני הטבילה אף אם הוא מחזיק כמה שבועות והוא שלם. אם את רגילה בכך וקשה עליך להסירו ניתן להקל בדיעבד לטבול עם לקה אבל דוקא כשאין בה סדקים.

3. מדוע ציפורן מלאכותית לא נחשבת חציצה ואילו טיבעית כן נחשבת חציצה?

כפי מה שהבנתי, ציפורן מלאכותית נעשית כדי להשאר מחובר לגוף, ולא מסרים אותו; לכן היא בטלה לגוף. משא"כ ציפורן טבעית שגדלה ועומדת לחתוך, אין היא בטלה לגוף הואיל ומקפידים להסירה. ולכן אם עדיין לא קצרו אותה, היא מהווה חציצה.

בברכה,

רב נחום