כיצד אפשר לנחם הורים שאיבדו ילדה קטנה

  • י' חשון התשע"ה

שאלה

איך אפשר לנחם הורים שהילדה שלהם פחות משלוש נפטרה לאחר שנה של מחלה קשה שהם היו בארה"ב בשביל טיפול בה ועכשיו היא איננה כיצד אפשר לנחם מה המילים שאפשר להגיד מילים שאכן ימציאו להם נחמה ברגע קשה זה ושהתשובה תהיה לעילוי נשמת הילדה לאה ז"ל

תשובה

לכבוד השואל,

קשה לשמוע אודות אירוע כה  מחרידה.

לפעמים אי אפשר לומר דברי ניחומים, והנחמה הכי מתאימה זהו רק להראות להורים שאתה משתתף בצערם בזה שבאת לשבת אתם. וכמו שכתוב בגמרא (ברכות ו:) : "אגרא דבי טמיא - שתיקותא."

יש לשבת אצל האבא ולשמוע מה שהוא אומר, ולשתף את עצמך  בצערת הבעת רגשותיו. ואפשר אפילו להגיד לו: " אנחנו משתתפים בצערכם" - כי זה בעצמו קצת נחמה, וכמו שנזכר: "צרת רבים (בהקשר הזה היינו,  כשרבים משתתפים לנשוא את הצער) חצי נחמה".

יהי רצון שלא ישמע שוד ושבר בגבולינו,

רב נחום