האם יש תיקון לאדם שעבר עבירה שעונשה כרת?

  • ט' חשון התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב,

שמעתי שיש תיקון מיוחד לאדם שעבר עבירה של עונש כרת לקרוא את פרשת השבוע בערב יום שישי, האם זה נכון?

ואם לא האם יש תיקון לאדם שעבר עבירה שעונשה כרת?

תשובה

לכבוד השואל,

לא שמעתי אודות קריאת הפרשה בערב שבת כתיקון.

מה שכן מצאתי אודות התיקון:

כתב רבינו האריז"ל (שער רוח הקודש דף יא עמ' א): "מי שנעור כל הלילה ולא יישן כלל ועוסק בתורה כל אותה הלילה. יהיה נפטר מעונש כרת אחד אם נתחייב ח"ו. וכל לילה אחת פוטר כרת אחד. (ומדברי הרמ"ע שבסוף ספר קיצור ראשית חכמה דף צ"ט ע"ב כתב,  שצריך לעמוד ממטתו [ביום שקודם אותו לילה] קודם עלות השחר ואינו ישן כל היום ההוא וכל הלילה".

מאתר: http://www.din.org.il/2011/03/15/%D7%AA%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%9F-%D7%9B%D7%A8%D7%AA/

יהי רצון שנזכה לתקן את כל מה שצריכים לתקן.

בברכה,

רב נחום