האם ניתן להפריש חלה מבצק של ג'חנון ו/או קובנה?

  • ה' חשון התשע"ה

שאלה

1. האם ניתן להפריש חלה מבצק של גחנון ו/או קובנה? הבצק לאחר עיבוד נאפה בסיר סגור. 2. האם ניתן לצרף בצק של חלה עם בצק של גחנון ו/או קובנה כדי להגיע לכמות בה ניתן להפריש חלה בברכה? דחוף לכבוד שבת.. תזכו למצוות.

תשובה

שלום וברכה

מאחר ואינני ספרדי ואינני בקי בדיוק איך עושים זאת לא אוכל לענות לך. אינני יודע אם זה בצק מבושל ממש או מטוגן או נאפה ביבש ניסיתי לבדוק אצל פסקי רבני ספרד וראיתי שזה אומר כך וזה אומר כך ועל כן לא אוכל לפסוק את הדין. אציע שתתקשרי לרב בן פורת טלפון 054-8486661 הוא תלמיד חכם ורב ספרדי שיוכל לענות לך על כך.