סירוס בעלי חיים

  • כ"ט תשרי התשע"ה

שאלה

האם מותר לעקר (או לסרס) חתולת רחוב אצל וטרינר כדי שהיא תישאר לחיות בחצר הבית ולא תלד גורים. יש לי בחצר כמה חתולי רחוב וריבוי חתולים יפריע לשכנים. קראתי בעבר בעיתון שהדבר מותר. תודה מראש.

תשובה

שלום רב,

אסור לסרס את כל סוגי בעלי החיים (שלחן ערוך אבן העזר סימן ה סעיף יא), ואסור לבקש מגוי לעשות כך עבורך (שם סעיף יד).

אמנם סירוס עקיף מותר בבעלי חיים ממין נקבה - ולכן מותר לתת להן טיפול תרופתי שפוגע ביכולת הרבייה באופן קבוע, אולם בבעלי חיים ממין זכר האיסור כולל גם סירוס באופן עקיף - ורק טיפול תרופתי שפוגע ביכולת הרבייה באופן זמני מותר.

מקורות: יעויין חלקת מחוקק (שם סק"ו) ובית שמואל (ס"ק יד), ובמה שכתבו בזה בשו"ת במראה הבזק חלק ו' (סימן עז).

בברכה,

הלל מאירס