פרשת נח והמבול

  • כ"ז תשרי התשע"ה

שאלה

שאלתי מופניית לרב זמיר,אני מניח. מדוע כתוב בראשית פרק ז:,מכל הבהמה הטהורה,תקח לך שבעה שבעה,איש ואשתו ומן הבהמה אשר לא טהורה הוא שניים איש ואשתו.גם מעוף השמים שבעה שבעה זכר ונקבה...".מדוע החלוקה המספרית היא כזו?מה משמעותה? ומדוע ההקבלה שבזיווג לבני אדם,איש ואישתו? מדוע לעומת זאת אצל העופות נכתב זכר ונקבה? מחכה בקוצר רוח לפירוש לפני קריאת הפרשה.תודה

תשובה

שלום וברכה

פסיקתא זוטרתא (לקח טוב) בראשית פרשת נח פרק ז סימן ב

שנים איש ואשתו. נאמר בבהמה איש ואשתו לפי שהיו נרבעים הוצרך לומר איש ואשתו להביא כשרים, אבל העופות לא נרבעו לכך נאמר זכר ונקבה:

חזקוני בראשית פרשת נח פרק ז פסוק ב

שבעה שבעה איש ואשתו בבהמה שזכרות ונקבות שלה כעין זכרות ונקבות של בני אדם כתב בה איש ואשתו אבל עופות שאין זכרותם ונקבותם כעין בני אדם לא נכתב בהן איש ואשתו רק שבעה שבעה.
רד"ק בראשית פרשת נח פרק ז פסוק ב

ואין לשאול למה שבעה ולא ששה ולא שמנה או יותר, כי האל ראה בחכמתו כי שבעה צריך ויספיקו, ויותר לא תכילם התבה.

רבינו בחיי בראשית פרשת נח פרק ז פסוק ב

(ב) מכל הבהמה הטהורה תקח לך שבעה שבעה. היה מספיק שיקח שנים שנים לקיום המין, אבל צוהו שיקח מהם שבעה לצורך קרבן, והנה החשבון הזה מוכרח בסוד הקרבנות.

בהצלחה,