אכילת רימון שיש בו תולעים

  • כ"ו תשרי התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, קילפתי רימון ולאחר אכילת שתי כפיות מהרימון גילתי תולעת די גדולה על הגרגירים בקופסא. אם אכלתי בטעות תולעת, מה דיני? האם אפשר לכפר ? תודה!

תשובה

שלום וברכה

לא בטוח שמציאת תועלת אחת גדולה מעידה שאכלת כבר תולעים קטנים לפני כן.

בכל מקרה מאחר ופרשת מיד מהאיסור ומאחר ורימון לא מוחזק בתולעים לא היית אמורה לבדוק לפני כן, אין לך חטא כלל.