בית דין של מעלה

  • כ' תשרי התשע"ה

שאלה

ידוע שיהודי נפטר ועולה לתת דין וחשבון בבית של מעלה שואלים אותו כמה שאלות וביניהם האם קבע עיתים לתורה, מו"מ באמונה, ציפית לישועה, עסקת בפריה ורביה, המלכת את חברך בנחת וכו'.... מה קורה עם אישה שמגיעה לשם איזה שאלות שואלים אותה? ומה לגבי גוי? האם גוי עולה גם לתת דין וחשבון אולי על 7 מצוות בני נוח?

תשובה

שלום וברכה

אישה שואלים האם עזרת לבעלך לקבוע עיתים לתורה או שמנעת בעדו? האם סייעת לבעלך לקיים מצוות פריה וריבה או מנעת בעדו?

לאישה רווקה שלא היה לה בעלה אין שואלים שני שאלות אלו כלל.

בהצלחה,