למה לא פוסקים כמו שו"ת מן השמים?

  • י"ז תשרי התשע"ה

שאלה

שלום רב, ישנו ספר הנקרא שו"ת מן השמים שלפי מה שקראתי הוא אמיתי. רציתי לשאול למה לא פוסקים לפי הספר הזה? הרי התשובות שנתנו לו מן השמים הם רצון ה' האמיתי במצוות, זה לא מסתדר שרב כמה גדול שיהיה יפסוק הלכה אבל זה בכלל לא הייתה כוונת ה' כשמסר לנו את התורה. וידוע שבכל מצווה יש בהם דברים נשגבים שמועילים בשמים ואם פסקו אחרת בארץ כנראה שזה לא עושה את מה שזה אמור לעשות בשמים.

תשובה

מועדים לשמחה,

הקב"ה גילה לנו בתורה שרצונו הוא שלא נפסוק על פי מסרים שמימיים, וכמו שנאמר (דברים ל יב) "לא בשמים היא" (ראה מסכת בבא מציעא דף נט עמוד ב, ומסכת תמורה דף טז עמוד א). ועל פי זה ראה להגר"ע יוסף זצ"ל בשו"ת יביע אומר חלק א' (חלק אורח חיים סימן מא-מב) שהעלה באורך וברוחב, שאין לפסוק ולהורות על פי שו"ת מן השמים, כי לא בשמים היא. עיין שם נפלאות מתורתו.

בברכה,

הלל מאירס