מדידה בשבת

  • י"א תשרי התשע"ה

שאלה

שלום וברכה,

1. הצבתי יעד לשתות ליטר מים ביום ממניע בריאותי, יש לי בקבוק שאני ממלאת אותו כדי לדעת האם הצלחתי, האם בשבת יש עניין של מדידה?

2. האם כשרות מהודרת תינתן על בהמה / ביצה / חלב, שבתהליך הייצור שלהם נגרם צער בע"ח? תודה ושנה טובה.

תשובה

לכבוד השואלת,

1. אין להשתמש בכלי מדידה בשבת, אם לא לצורך בן אדם חולה או לצורך קיום מצוה שדרוש שיעור מסויים.

אם הבקבוק הוא בדיוק ליטר, אין להשתמש בו; אבל אם הבקבוק גדול יותר, למשל, ליטר וחצי, ואין בו שנתות המראות בדיוק  איפה מסתיים ליטר,

אז מותר להשתמש בו כאשר את תמדדי כמה שתית באומד של הדעת.

2. אחד מן המומחים בעולם בנושא זה הוא הרב יצחק אליעזר יאקאב שליט"א.

נא לנסות ליצור קשר אתו בכתובת: rabbijacob1@bezeqint.net

בברכה,

רב נחום