קופת צדקה וכשרות

  • ח' תשרי התשע"ה

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב, יש לנו קופת צדקה בבית ששייך לקבר שמואל הנביא, הבנתי שעלינו לתרום את הכסף למי שרשום על הקופה עצמה (לא ידעתי זאת ולכן עד עכשיו היינו תורמים ומחלקים למי שידענו שזקוק ולא ספציפית לקבר שמואל הנביא) 1. האם זה בסדר? מקווה.. מעצם העובדה שזה נעשה מחוסר ידיעה. 2. ההגעה לקבר שמואל הנביא קצת בעייתית, משפחתי פחות מעורבים בעניין הזה ולכן זה יותר תלוי בי, האם אפשר להחזיר להם את הקופת צדקה ולהשאיר אותה אצלם או שיש פה בעיה הלכתית? (אני מעוכבת שידוך וקצת חוששת מכך שלא יעכב חס וחלילה יותר הרי נפסיק לתרום להם). 3. האם אפשרי לקנות קופת צדקה חדשה (ללא שיוך לארגון מסוים) ונתרום למי שנדע או שרצוי שיהיה שם של ארגון אליו נמסור את כל הצדקה? 4. ישנם חטיפי שוקולד שכתוב עליהם "כשר חלבי, חלב ישראל, בהשגחת הרבנות נצרת-עילית" ולא רשום בד"ץ. (אני קונה מוצרים של בד"ץ) יש בעיה מבחינת הכשרות שלא רשום בד"ץ אלא רק חלב ישראל, הרי זה מיוצר בישראל? תודה רבה!!! גמר חתימה טובה ושנה טובה!!!

תשובה

שלום וברכה

מה זה קבר שמואל הנביא? מה הם עושים? זה חסד? החזקת המקום?

את יכולה להתנות מכאן ואילך שהכסף לא יעבור לרשות הקופה בעת נתינת הצדקה וכך לא תהיה כל בעיה.

מאחר ולא כתוב מהדרין יש מקום לחשוש ששאר הרכיבים אינם מהדרין ועל כן יש להתקשר לרבנות אילת לברר אם זה מהדרין לגמרי.

ה' יעזור שתזכי לזיווג הגון במהרה.