האם אני יהודיה בסופו של דבר?

  • ו' תשרי התשע"ה

שאלה

כבוד הרב שלום, שמי שלי בת 24. כאשר הייתי בת תשעה חודשים אומצתי מאחת המדינות בדרום אמריקה. כמובן שהגעתי לארץ עשו לי טבילה,ועברתי גיור.יש לציין כי אני חילונייה. תמיד עלתה בי השאלה האם אני נחשבת יהודיה? אני ואימי בדקנו ברבנות הראשית,והרב אישר ואמר שרשום לו במחשב שאכן אני יהודיה. אך בפועל האם מותר לי בכלל לקיים מצוות?אני מתחזקת ומתקרבת ברוך ה'. ואני מוטרדת מכך אם בכלל מותר לי. אודה לך מאוד אם תבהיר לי את הנקודה.

תשובה

שלום וברכה

קשה לענות במייל ללא בירור מעמיק אולם על פניו מאחר והגיור שלך היה לבית חילוני, לא היתה בזה כל זכות שתהיי יהודייה על כן נחלקו הפוסקים אם הגירות תופסת שדעתחלקם היא שתופסת הגירות ואחרים חולקים גם לאחר הבת מצווה נהגת כחילונית, ולא הסכמת מרצון עצמך לגירות דאז על כן ראוי מאוד שתעברי גיור לחומרא בבית דין וכך תהיי בוודאי יהודיה גמורה לכל דבר. עד לגירות תמשיכי לשמור מצוות

אציע ללכת לבית דינו של הרב קרליץ 03-5788221

בהצלחה,