שכחנו להדליק נרות ביו"ט ראשון של ר"ה

  • ד' תשרי התשע"ה

שאלה

בס"ד שלום וברכה! בליל הראשון של ר"ה אנחנו נוהגים להדליק נרות בלילה רק שהפעם שכחנו, הדלקנו ביום האם נהגנו כשורה? האם צריכים מעכשיו והלאה להוסיף עוד נר, כמו ששמענו שמי ששוכח מדליק תוספת של נר לכל הזמן (האם יש לזה מקור..)?? תודה רבה וגמר חתימה טובה

תשובה

שלום וברכה

ההדלקה ביום היא ראויה לכבוד החג אבל אינה מכפרת על השכחה של הדלקת הנרות בלילה הראשון. נחלקו הפוסקים אם חובה להדליק נר נוסף בכל שבת במיש שכחה להדליק נרות ביום טוב ובפרט כאשר היה אור חשמל, על כן למעשה נראה שיש להסתפק בנתינת צדקה לכפר על השכחה.