חינוך ילדים

מתבייש לבקש מההורים לחסום את הסמארטפון, מה לעשות?

  • כ"ז אלול התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני נער בן 15 ואני רוצה לעשות חסימה בפלאפון מתכנים לא צנועים. כדי לעשות זאת עלי לבקש מאבי -ואני מתבייש. אבי מודע לסכנות, אבל לא עשה לי חסימה כי הוא סומך עליי. כשצוות בית הספר דיבר באסיפת ההורים על סכנות מסוג זה, ההורים שלי חזרו הביתה ואמרו: "אתה לא צריך, אתה לא נכנס לדברים כאלה". המציאות היא לא כמו שההורים חושבים... מה לעשות?

לא ביקשתי מההורים לעשות חסימה, כשאמי חזרה מאסיפת ההורים וסיפרה על הנושאים שדוברו שם לאבי, אז העניין עבר לנושא הבא בכך ש: "אני לא נכנס לדברים כאלה".

תשובה

שלום וברכה

אציע שתגיד לאביך שלמרות שאתה לא גולש בדברים אסורים זה חשוב לך שלא יקפצו לך דברים בטעות או לינקים שחברים שולחים ואתה לא יודע מראש שזה פסול ולכן אתה מבקש חסימה.

בברכת שנה טובה וכתיבה וחתימה טובה ושתזכה להיות ירא שמיים אמיתי כרצונך הטוב,