למה בקריאת שמע שמים את היד על העיניים? האם אפשר לברך בלי כיפה? האם אפשר להוריד ולהוסיף שעות בפלטת שבת? האם אפשר להשתמש בטלפון בשירותים? האם צר?

  • כ"ו אלול התשע"ד

שאלה

שלום רב. שאלות אלו מציקות לי זמן רב ועולות ושבות דווקא בזמן שאני נזקק לתשובות עליהן.אשמח אם תשיב לי עליהן. 1. האם בקריאת שמע יש משמעות להנחת יד על העיניים ואם כן באיזה אופן לעשות זאת? 2.האם ניתן לברך על אוכל ושתייה ללא כיפה? כמו כן אשר יצר? ומה קורה בדיעבד? 3.האם ניתן להוסיף/להוריד שעות בפלטת שבת ? 4.האם ניתן להשתמש במחשב/סמארטפון בשירותים? 5.האם לאחר יחסי אישות יש חובה להתקלח לפני תפילה ומה קורה אם זה בשבת? 6.בקריאת קדושה בתפילה(במניין) מה פשר הניתורים,והפניות לצדדים?וגם מה הוא הסדר הנכון לביצועם? תודה רבה!!!

תשובה

שלום וברכה

1. אכן יש לזה משמעות רבה ראה http://www.hidabroot.org/he/question/15725

2. ראוי מאוד למשוך את השרוול ביד ולהניח על הראש ולברך, אולם בדיעבד, די בהנחת היד על הראש.

3. מותר להמשיך מצב קיים. זאת אומרת שאם כעת הפלטה פועלת מותר להאריך את פעולתה למשך זמן נוסף, אולם אסור לגרום לפטלה שתקדים לעשות את הפעולה שהיא אמורה לעשות מאוחר יותר דהיינו אסור להקדים את כיבוי הפלטה לפני הזמן המיועד.

4. אין איסור מיוחד.

5. ראוי מאוד לטבול במקווה לאחר קיום יחסי אישות ולפחות לעשות מקלחת. אם אין מקלחת יש לשטוף רק המקום.

6.ילקוט יוסף

נוהגים לדלג מעט ולהרים עקבו מן הקרקע כשאומר פסוק ''קדוש'' ופסוק ''ברוך'' ופסוק ''ימלוך'' בקדושה. וכשאומר פסוק ''קדוש'', ידלג שלש פעמים בכל פעם שאומר ''קדוש''. ויהיו כל שלשת הדילוגים שוים זה לזה, ולא ידלג באחד יותר מהשני. והדילוג היינו שירים מעט עקביו וגופו כלפי מעלה, וישא עיניו למרום. אבל לא יקפוץ ולא ידלג יותר מדי.