תפילה וברכות

מאיזו כמות יש לברך על מיני מזונות המוציא?

  • כ"ד אלול התשע"ד

שאלה

האם יש כמות כלשהי שאם אני אוכל מזונות ממנה אני חייב בנטילת ידיים והמוציא כמו בלחם? תודה על העזרה

תשובה

שלום רב,

אם אתה אוכל מיני מזונות כמו עוגה וכו' בשיעור 216 גרם, צריך ליטול ידיים, לברך המוציא וברכת המזון. וטוב להחמיר לאכול כשיעור 230 גרם (ראה שלחן ערוך אורח חיים סימן קסח סעיף ו, משנה ברורה ס"ק כה, וילקוט יוסף חלק ג' סימן קסח סעיף ח).

יש עוד פרטי דינים בזה, כדאי שתראה בספר ילקוט יוסף (שם).

בברכה,

הלל מאירס