אם קמתי בלילה ונטלתי ידיים לאחר השקיעה ואז נרדמתי שוב אני צריך עוד פעם ליטול?

  • כ"ב אלול התשע"ד

שאלה

שלום, ידוע שיש טומאת לילה בידיים. רציתי לשאול:

ידוע שאם הלכתי לישון, וקמתי אחרי השקיעה עליי ליטול ידיים, ובכך להוריד את טומאת הלילה. ידוע גם שאם זה קרה, וחזרתי לישון, אז בבוקר אני לא צריכה ליטול שוב ידיים כיוון שנטלתי בלילה כשקמתי. השאלה שלי - הרי חזרתי לישון, הנשמה שוב יצאה מהגוף, אז למה לא נוטלים ידיים שוב פעם? איך יכול להיות שבשינה אחת הטומאה נתפסת, ואחר כך לא?

תודה מראש ושנה טובה.

תשובה

שלום רב,

באמת באופן כזה את צריכה לחזור וליטול ידיים בבוקר. ואם הקימה הראשונה הייתה לפני חצות הלילה יש לברך רק על הנטילה בבוקר. ואם הקימה הייתה אחרי חצות הלילה יש לברך רק על הנטילה הראשונה (יעויין בספר הלכה ברורה חלק א' עמודים פו-פח).

בברכה,

הלל מאירס