שאל את הרב - כללי

מחשבות מפתות

  • כ"א אלול התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, אני בתהליך התחזקות והבעיה שיש לי מחשבות מפתות כלפי המין השני כל הזמן מלוות בתחושת כישלון שהנה, העולם החילוני מושך אותי אליו שוב ושוב בניגוד לרצוני. איך נפתרים ממחשבות אלו, האם משהו בי לא בסדר ונדונתי לכישלון בהתחזקותי ?

תשובה

שלום וברכה

אינך כישלון כלל וכלל, ניסיונות אינם כישלון! ניסיונות מעלות את האדם ברוחניות כאשר האדם מגיע לניסיון ומצליח להתמודד ולעמוד בו הוא זוכה להתעלות. על כן כאשר יש לך מחשבות ואתה מצליח להתמודד איתם ושולט בעצמך, אין לך ירידה אלא עלייה ועליך להיות שמח ומאושר שהינך מצליח לעמוד בניסיונות קשים אלו.

הדרך להינצל ממחשבות אלו הם א, להתעסק בלימוד התורה ככל יכלתך ובעז"ה זה לבד מסייע לך להינצל מכל מחשב רעה. ב. כמו כן יש להשתדל להתחתן במהירות האפשרעית ולחיות בטהרה ובקדושה וכך לא יהיו לך כל מחשבות רעות בעז"ה.