תפילה וברכות

מי ששתה ונרדם האם יברך שוב ברכה ראשונה?

  • י"ט אלול התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, דחוף בבקשה, במידה ושתיתי ולא בירכתי ברכה אחרונה נרדמתי ואז התעוררתי לשתות שוב מים. לברך שוב ברכה ראשונה או רק אחרונה? תודה!

תשובה

שלום רב,

א. לגבי ברכה ראשונה, אם ישנת שנת עראי, את לא צריכה לברך שוב, אולם אם ישנת שנת קבע, עלייך לברך שוב (שלחן ערוך אורח חיים סימן קעח סעיף ז).

גדר שנת קבע, היינו חצי שעה ומעלה (ראה פסקי תשובות שם), ולפי דעת הרב עובדיה יוסף זצ"ל, אפילו אם ישן במיטה למשך 54 שניות (ראה הלכה ברורה שם סעיף כ).

ב. לגבי ברכה אחרונה, את יכולה לברך על השתייה הקודמת רק אם לא עבר שיעור עיכול, והיינו אם את עוד לא צמאה שוב (שלחן ערוך אורח חיים סימן קפד סעיף ה).

בברכה,

הלל מאירס