תפילה וברכות

מי ששמה יעל איזה פסוק תאמר לפני יהיו לרצון?

  • י"ב אלול התשע"ד

שאלה

שלום הרב, אני בתשובה ובע"ה מתחזקת. בהמשך לכותרת..."תאמר קודם יהיו לרצון פסוק מתנ"ך המתחיל באות הראשונה של שמה (י), ומסיימת באות האחרונה של שמה (ל)" = יעל. איך אני יכולה למצוא את המתבקש? ועוד משהו, היות ולא קל לי לעקוב באתר, אשמח לקבל תשובה במייל גם כן. תודה רבה!!! בברכה, יעל

תשובה

שלום רב,

את יכולה לומר פסוק שהשם יעל מופיע בתוכו, ויש פסוק כזה (שופטים ה כד) "תבורך מנשים יעל אשת חבר הקיני מנשים באוהל תבורך" (יעויין בקיצור של"ה, מובא בפסקי תשובות סימן קכב אות ד).

או לבחור אחד מהפסוקים הבאים שמתחיל באות י' ונגמר באות ל' כשמך יעל -

"יראי ה' הללוהו כל זרע יעקב כבדוהו וגורו ממנו כל זרע ישראל" (תהלים כב כד).

"ייראו מה' כל הארץ ממנו יגורו כל יושבי תבל" (שם לח ח).

"ימין ה' רוממה ימין ה' עושה חיל" (שם קיח טז).

בברכה,

הלל מאירס