שאל את הרב - כללי

זוגיות:-):-)

  • ז' אלול התשע"ד

שאלה

האם עוזר להמנע מנגיעה בין בני זוג שלא שומרים נגיעה בימי המחזור של האישה?

תשובה

לכבוד השואל,

אין ספק שכל דבר קטן שעושים על פי הלכה פועל בשמים.

ולפי מה שזכור לי, שמעתי בשם הגאון מווינא ז"ל, שבשמים נידון ירבעם בן נבט גם על חיוב נטילת ידים למים אחרונים. כלומר, אע"פ שידוע מן הנביא שירבעם בן נבט עבד עבודה זרה ועוד החטיא אחרים, אשר העונש הדרוש לכפר על זה הוא גדול מנשוא, מכל מקום כאשר עושים  חשבון בשמים דנים אותו גם משום כל חיוב של מים אחרונים בסוף הסעודה שזלזל בה.

ולמדנו מזה, שאע"פ שיכול להיות שיש חשבונות יותר גדולות, מ"מ בשמים דנין על כל מעשה קטן כשלעצמו.

אם כן בנידון הזה, שאפשר להתחזק על פרט קטן, אפילו אם עדיין בתמונה הגדולה לא הגיע לאיפה שצריך להיות, יש לזה חשיבות בשמים.

והקב"ה יעזור לזוג להתחזק עד שלאט לאט יוכלו ג"כ לשמור על כל פרטי הנגיעה כדת וכדין.

רב נחום