תפילה וברכות

האם אישה צריכה לקרוא קריאת שמע?

  • ז' אלול התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב,

האם נשים יכולות לומר קריאת שמע בשחרית? ואם כן עד מתי? הבנתי שנשים יכולות להגיד ק"ש בלי שם ומלכות ואפשר להגיד עד חצות יום.. זה נכון?

תשובה

שלום רב,

1. מעיקר הדין נשים פטורות מקריאת שמע. ומכל מקום נכון שיקראו קריאת שמע (עם שם ה') כדי לקבל עליהן עול מלכות שמים (שלחן ערוך אורח חיים סימן ע סעיף א), ויקראו לפחות פסוק ראשון (רמ"א שם) עם ברוך שם וכו' (לבוש שם), אך אינן צריכות להקפיד על זמן קריאת שמע (אשל אברהם מבוטשאטש שם).

2. לפי דעת הרב עובדיה יוסף זצ"ל, אין לנשים ספרדיות לברך את ברכות קריאת שמע בשם ומלכות (קצור שלחן ערוך ילקוט יוסף שם).

בברכה,

הלל מאירס