בן זוגי רוצה לעשות התרת נדרים כדי לא לנהוג ע"פ האשכנזים. זה אפשרי?

  • א' אלול התשע"ד

שאלה

הרב שלום, אני נוהגת לפי עדות המזרח ובן הזוג שלי אשכנזי. הוא אמר שכשנתחתן הוא רוצה לעשות התרת נדרים כדי לא לנהוג ע"פ האשכנזים. זה אפשרי? אם כן, לפי מה נלך? יהיה מותר לנו לאכול קטניות בפסח ולו יהיה מותר לעשות סליחות רק בשבוע האחרון של אלול? תודה!

תשובה

שלום וברכה

ההלכה היא שאת נוהגת כמו בעלך ואת הופכת להיות אשכנזיה ללא התרת נדרים.