שאל את הרב - כללי

למה היהדות נגד התבוללות?

  • כ"ח אב התשע"ד

שאלה

משה רבנו היה נשוי לשתי נוכריות. אברהם התחתן עם קטורה. יעקב הוליד ארבעה שבטים משתי שפחות ארמיות. יוסף התחתן עם מצרייה ויהודה עם כנענית. דוד המלך היה נין של מואביה והתחתן עם נסיכות זרות. בעלה הראשון של בת שבע היה חיתי, ושלמה התחתן עם אלף נשים נכריות. שמשון עם אישה פלישתית ואסתר עם מלך פרסי... למה היהדות נגד התבוללות? כלומר למה לבחורה יהודיה אסור להתחתן עם גוי, לצורך העניין? אשמח לקבל תשובה במייל. תודה שרה

תשובה

שלום וברכה

יש לזכור שני דברים חשובים. לפני קבלת התורה לא היה איסור לשאת מי שאינה יהודיה ובלבד שתהיה מאמינה בבורא עולם. על כן משה, יעקב, וכן יוסף וכן יהודה - כל אלו נשאו נשים שמאמינות בא-ל אחד וידעו כי ה' הוא האלוקים.

שלמה התחתן עם נשים שהיו נכריות והתגיירו, וכן שמשון גייר את הפלשתית.

אסתר נאנסה להינשא לאחשוורש וזה לא היה מרצונה.

איסור ההתבוללות בנכריות הוא חמור ביותר. אמליץ לראות את ההרצאה הבאה http://www.hidabroot.org/he/video/54934

כן אמליץ לראות את ההרצאות בצד שמאל של הרצאה זו, ובעז"ה הדברים יהו ברורים ומובנים.

עלי והצליחי,