שבת

האם מוותר להוציא מרק מהסיר שמונח על הפלטה?

  • כ"א אב התשע"ד
אא

שאלה

שלום לרבנים וישר כוח עצום האם למה שהתרנו לאשכנזי לקחת מהסיר שעל הפלטה מלמעלה זה רק במרק צלול בלבד כלומר בלי עוף או ירקות ועם כן למה רק בצלול? והאם בדין זה לספרדי מותר בכול לח? תודה מראש!

תשובה

שלום וברכה

ההלכה לבני ספרד כתב רבינו הראשל"צ בספרו ילקוט יוסף שיח

 מו תבשיל שנתבשל כל צורכו ונמצא על גבי אש מערב-שבת, מותר להוציא אוכל מתוך הקדירה, אף בעוד שהקדירה עומדת על האש. שאף-על-פי שהאוכל מתהפך מה שלמעלה למטה ומתקרב אל האש, אין בכך כלום, הואיל והתבשיל מבושל כל צורכו. ובפרט אם עושה כן [להשאיר את הקדרה על האש] לצורך סעודה שלישית, או לצורך אורח הצריך להגיע אליו מאוחר יותר. וכל שכן שמותר ליטול ממנה במצקת, כשאינו מהפך בתבשיל מה שלמעלה למטה ומה שלמטה למעלה. אבל אין להגיס ממש בתבשיל הנמצא על האש, משום שעל-ידי הגסתו נראה כמבשל. אך בקדרה הנמצאת על פלאטה חשמלית, מותר להגיס, ורק אם התבשיל אינו מבושל כל צורכו אסור להגיס, ואפילו להוציא מהקדירה בכף. ואפילו אם הוריד הקדרה מעל האש או מעל הפלאטה. אלא אם כן התבשיל נצטנן ואינו חם בחום שהיד סולדת בו.

אלו המתירים לבני אשכנז להוציא מרק צלול כי הם סבורים שבמים אין איסור הגסה כלל וכך ההלכה. יש המקילים יותר שמותר להוציא תמיד בכף מתוך קדירה שבושלה כל צרכה ראוי להחמיר

בברכה,

בנימין שמואלי


להרחבה ושאלות נוספות, ניתן לפנות אל רבני שו"ת הידברות במייל rav2@htv.co.il
תגיות:

כתבות שאולי פספסת

הידברות שופס

מסע אל האמת - הרב זמיר כהן

60לרכישה

מוצרים נוספים

מגילת רות אופקי אבות - הרב זמיר כהן

המלך דוד - הרב אליהו עמר

סטרוס נירוסטה זכוכית

מעמד לבקבוק יין

אלי לומד על החגים - שבועות

ספר תורה אשכנזי לילדים

לכל המוצרים

*לחיפוש ביטוי מדויק יש להשתמש במירכאות. לדוגמא: "טהרת המשפחה", "הרב זמיר כהן" וכן הלאה