כללי שאלותפ

  • י"א אב התשע"ד

שאלה

צהריים טובים כבודו מקווה שאתה זוכר אותי עם הסיפור על הנשוי רציתי להתייעץ עימך עד לא מזמן נאלצתי לבצע סחיטה בסמרטוט לצערי הרב בשבת כי נעמדתי בדילמה שאם לא אעשה כלים ומטלות שנלוות לזה אז אמא שלי נאלצת לעמוד המיטבח ואני נקרעת כי אני בחיים לא נתתי להוריי לעשות כלום אני עושה הכול בבית וקצת התעצבתי כי הרגשתי שאני לא מקיימת שבת כהלכתה מה אתה מייעץ לעשות לי בנדון ואני לא יודעת אם אתה זוכר שסיפרתי לך שעד שאגרתי אומץ להרשם לאתר היכרות באתר שלכם נכווית באירוע לא נעים עם בחור ששיקר על פרטיו ושלחתי לך את המייל וגם אתה מאוד הזדעזעת ועדיין אין לי אף אחד ואני לא טיפוס שיוצא אלה כול הזמן בבית ועשיו אני גם לא עובדת ומרגישה מועקה ואני אובדת עצות גם לגבי זה האם כדאי לי להרשם בשנית אני מפחדת שאותו בחור יעלה על פרטיי בשנית אשמח כרגיל לעצות החיזוק שלך

תשובה

שלום וברכה

לא הבנתי כל כך את הדלימה שלך לגבי שבת. מותר לך לשטוף כלים ללא ספוג, אלא להשתמש בדבר המותר להשתמש בשבת. במה את צריכה לחלל שבת חלילה? בוודאי שאין מצב כלל שאת תחללי שבת בשום צד.

אני חושב שאת יכולה להירשם מחדש מבלי כל חשש.

אשמח לשמוע ממך.

בהצלחה,