יום השנה

  • ט' אב התשע"ד

שאלה

שלום רב ביום יב באב יהיה יום השנה של אבא שלי עמנואל בן מיכאל ז"ל כל שנה אנחנו קוראים פרק קיט בתהילים . האם יש עוד כמה דברים שנהוג לעשות לעילוי נשמתו ביום זה ? האם מותר לנשים להיות בבית קברות ביום השנה? תודה אייל אברהם

תשובה

עושים אזכרה בבית הכנסת ונהגו לעשות סעודת מצווה לעילוי נשמתו. אם ניתן לתת צדקה, ראוי מאוד לעשות זאת. כמו כן הבנים אומרים קדיש ואם אין בנים, ראוי ללשכור מישהו שיאמר קדיש בשביל האבא.

נשים יכולות ללכת לבית הקברות.

בהצלחה,