שאל את הרב - כללי

חיזוק לאשה בעת הריון בעת שנתקיים בה הרבה ארבה עצבונך והרונך

  • ח' אב התשע"ד

שאלה

כמבואר בכותרת, תודה רבה

תשובה

לכבוד השואלת,

צריכים לדעת שכל מה שהקב"ה עושה הוא לטובה - אבל לפעמים אין אנו רואים את זה עד לאחר כמה שנים.

וידוע שישנם לפעמים בחיים לכל אחד מצבים כאלו שמתגבר מספר דברים שאנו לא מבינים וקוראים ביחד, וזה רק מקשה עלינו יותר להתחזק באמונה.

והדבר היחיד שאחשוב עתה שאוכל לרשום כדברי חיזוק, הוא מדבריו של המכתב מאליהו (וכן מפורש ג"כ בכמה ספרי חסידות) על הפסוק: "אור זרוע לצדיק ולישרי לב שמחה".

שהפירוש הוא, שהאור מגיע לצדיק באופן של זריעת הגרעין בקרקע; וכמו בגרעין הנזרעת, לפני שצומח הוא צריך מקודם להרקב לגמרי, ורק אח"כ מתחיל לצמוח ממנו נטיעה חדשה. כך גם באור המגיע לצדיק, לפעמים הוא עובר תקופה שכל מה שהיה לו עד עתה "נרקב" - ולמסתכל מבחוץ נראה שהכל הולך להיפרד; אבל מי שמבין את סדר הדברים יודע שהריקבון הזה, הוא בעצמו הסימן להתחלת פריחה ושגשוג מחדש.

ואסיים בברכה שתזכי לחיזוק ושתוכלי לראות את התהליך הזה והקושי שעובר עליך כ"ריקבון"  שרק מבשר שמגיע לך  עתה זמן פריחה חדשה, אשר בו יפתח לך מציאות לגמרי חדשה, באופן עוד יותר הרבה נפלא ממה שתוכלי לתאר.

רק חזק, חזק - ואל תרפי מלהתפלל להקב"ה ולהגיד לו בכל יום את מה שאת מרגישה, ותבקשי ממנו שהוא - האבא של כולם - שיעזור לך.

בברכה לשמחות בזמן הנכון ובמצב הראוי,

רב נחום