חברה מהצבא, האם להפגש למרות הסיכון הרוחני

  • כ"ב תמוז התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום רב, אני בחורה בת 21 וחצי, כשהייתי בצבא זכיתי לחזור בתשובה. בזמן הצבא היו לי הרבה קשיים ברוך השם והייתה לי חברה ילדה טובה עם לב זהב שעזרה לי, תמכה בי, בלעדיה לא הייתי היום מי שאני. ברוך השם התחזקתי אחרי שהשתחררתי ואני זוכה להיות במדרשות. אנחנו עדיין בקשר די טוב, אבל בגלל שהיא עדיין לא שומרת מצוות לפעמים הדיבור הוא כמובן שונה משלי היום, והדיבור לפעמים גם דיבור פחות צנוע, וגם ההתנהגות אליי. זה אולי מצחיק להגיד,היא הרבה מחמיאה לי על איך שאני נראית ובאמת נקשרנו מאד בנפש אבל לפעמים היא הייתה זורקת הערות בוטות קצת על אף שיש לה חבר, ז"א היא עושה את זה לא מרוע חלילה , ואני מאד אוהבת אותה גם אבל משהו בראש שלי מהדהד שאולי יכולות להיות גם היום תגובות כאלה, אני חושבת שלא כמו פעם בגלל הריחוק הגיאוגרפי גם , אבל עדיין .. מה לעשות בנוגע לקשר? בטלפון בשיחות אין דברים כאלה כבר אבל אני רוצה להיות אמיתית ולהראות אהבה כמו שחברות אוהבות, רק שיש באמת קצת את החשש הזה אם זו תהיה פגישה ארוכה למשל. תודה רבה יישר כח

תשובה

שלום וברכה

נראה לי שאין לחשוש מפגישה איתה ובפרט שאת חייבת לה הכרת הטוב גדולה ומי יתן שתוכלי להעורר את ליבה וליראת שמיים בכך שהיא תראה עד כמה טוב לך ואת כמה את מאושרת ובטוחה בדרכך הטובה.

אם חלילה לאחר הפגישה תראי שהיא באמת גורמת לך לרדת ביראת שמיים, נא לכתוב לי שוב.

בהצלחה,