האם צריך להעיר על צניעות במשפחה?

  • כ"ב תמוז התשע"ד

שאלה

אנחנו משפחה דתית ואח שלי הכיר לפני שנתיים בחורה מסורתית והם עומדים לפני חתונה. יש לנו בעיה קטנה עם זה שלפעמים שהיא באה אלינו בלבוש לא צנוע, כגון עם מכנסיים קצרים וכו'. ומכיוון שהיא בחורה שנפגעת מהר, נמנענו מלהעיר לה על כך. מה כדאי לעשות במצב כזה, האם כדאי להעיר?

תשובה

שלום וברכה

חשוב מאוד להעיר לה בדרך כבוד שאתם מבקשים ממנה לכבד את בני המשפחה ואם כי היא לעצמה יכולה לנהוג כרצונה, אבל בביתכם יש לכבד את המשפחה ולבוא בלבוש סביר כמקובל במשפחה. אולי יש להעביר את המסר דרך אחיך אם הוא חושב שהוא יעביר את המסר בצורה טובה. כאשר הדברי נאמרים מתוך חיבה ואהבה אין לחשוש לאיבה ולמחלוקת.