שמיעת שירים הרב עובדיה

  • כ"ב תמוז התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב רציתי לשאול שאלה לגבי שמיעת שירים ידוע שיש איזה גזירה מחורבן הבית לא לשמוע שירים או כלי נגינה ומצד שני הרב עובדיה יוסף מתיר לשמוע שירים (כמובן רק שירי קודש) הלכה למעשה האם מותר לשמוע שירי קודש בימי חול? ואם כן אם אפשר לקבל את מקור הפסיקה של הרב עובדיה שמתיר זאת..תודה

תשובה

שו"ת יחוה דעת חלק ו סימן לד

בסיכום: אף על פי שמותר מעיקר הדין לשמוע בשאר ימות השנה דרך הרדיו ורשם - קול שירי קודש המלווים כלי נגינה, אבל בימי הספירה וכן בימי בין המצרים יש להימנע מלשומעם. ומכל מקום בשמחת מצוה כגון מילה, או פדיון הבן, או סיום מסכתא, או בר מצוה, מותר לשמוע שירי קודש המלווים בכלי נגינה, שכל שהיא שמחת מצוה יש להקל בדבר. ושירה בפה כשהיא דרך הודאה להשם יתברך, בלי כלי נגינה, מותרת אף בימים אלה, ומכל שכן שמותר להשמיע נעימה בתפלה, או בשעה שעוסק בתורה, וכל שכן בשבתות שבתוך ימי הספירה או ימי בין המצרים, ואין להחמיר בזה כלל.