מהי חומרת קריאת שמע שעל המיטה?

  • י"ח תמוז התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, אני מתקשה / מתעצלת להגיד קריאת שמע שעל המיטה רציתי לדעת כמה זה חמור ומהי דרגת החיוב בזה. במיוחד שלפעמים מיד אחרי תפילת ערבית אני הולכת לישון ואני לא מבינה למה להגיד את כל הפסוקים פעמיים רצוף.. וכן למה אני לא רואה אנשים שנעמדים בקריאת שמע ואומרים את הוידוי - האם יש הקלות בזה?

תשובה

שלום וברכה

חובה לקרוא את שמע ואת ברכת המפיל. שאר הפסוקים רצוי מאוד ולא חובה.

כמו כן וידוי רצוי מאוד אך לא חובה. אין להתוודות בשום פנים בישיבה.

בכל אופן בוודאי רואי לא לוותר ולא להתעצל אלא לקרוא את כל הפסוקים שהם לשמירה ולהחזרת הנשמה לבורא בלילה בצורה מושלמת.כל הפסוקים נמסרו לנו על ידי גדולי תורה מקובלים ואנשי מעשה שנתנו לנו את הסודות של הפסוקים המתאימים במיוחד בעת הזאת ובוודאי לא כדאי לוותר עליהם.

בברכה,

בנימין שמאולי