גיור עמלקי אפשרי?

  • י"ז תמוז התשע"ד

שאלה

פעם שמעתי שעמלקי יכול להתגייר, ואחרי 7 דורות הוא יהודי לכל דבר. חיפשתי באינטרנט וגיליתי שהדעות חלוקות. רמב"ם טוען שעמלקי יכול להתגייר ואילו רבי אליעזר במכילתא טוען שעמלקי לא יכול להתגייר מהסיבה שנשבע המקום בכסא הכבוד שלו, שאם יבוא עמלקי להתגייר, לא יקבלו אותו. מה שלא מצאתי באינטרנט כדי לוודא שמה ששמעתי פעם לא סילפתי זה כמה דורות עפ"י הרמב"ם מותר גיורו של עמלקי. אשמח לתשובה... תודה.

תשובה

שלום וברכה

 כך כתב הרמב"ם הלכות איסורי ביאה פרק יב

הלכה יז
כל העכו"ם כולם כשיתגיירו ויקבלו עליהן כל המצות שבתורה והעבדים כשישתחררו הרי הן כישראל לכל דבר שנאמר הקהל חוקה אחת יהיה לכם ומותרין להכנס בקהל י"י מיד, והוא שישא הגר או המשוחרר בת ישראל וישא הישראלי גיורת ומשוחררת, חוץ מד' עממין בלבד והם עמון ומואב ומצרים ואדום שהאומות האלו כשיתגייר אחד מהן הרי הוא כישראל לכל דבר אלא לענין ביאה בקהל.

הלכה יט
מצרי ואדומי אחד זכרים ואחד נקבות דור ראשון ודור שני אסורין לבא בישראל ודור שלישי מותר שנאמר בנים אשר יולדו להם וגו'.
בהצלחה,