גמילות חסדים וזייכוי הרבים

  • י"ז תמוז התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום, הייתי רוצה לדעת מה שכר המצווה של גמילות חסדים עפ"י ההלכה ? בזיכוי הרבים, להביא אנשים לדרשות, להראות להם הרצאות באינטרנט של דבר השם וכו' האם מסופר מהו השכר על כך? וזאת על מנת שאוכל עוד יותר להתחזק בעניין זה

תשובה

שלום וברכה

אעתיק מעט בגודל המעלה של לזכות את הרבים בענינים הוא מן הזכויות הכי גדולות - וכמו שאומר הפסוק בספר דניאל: "ומצדיקי הרבים ככוכבים לעולם ועד".

ועוד אמרו תלמוד בבלי מסכת בבא מציעא דף פה עמוד א

אמר רב יהודה אמר רב, ואמרי לה אמר רבי חייא בר אבא אמר רבי יוחנן, ואמרי לה אמר רבי שמואל בר נחמני אמר רבי יונתן: כל המלמד את בן חבירו תורה זוכה ויושב בישיבה של מעלה, שנאמר +ירמיהו ט"ו+ אם תשוב ואשיבך לפני תעמד. וכל המלמד את בן עם הארץ תורה אפילו הקדוש ברוך הוא גוזר גזירה - מבטלה בשבילו, שנאמר +ירמיהו ט"ו+ ואם תוציא יקר מזולל כפי תהיה.
משנה מסכת אבות פרק ה

משנה יח
כל המזכה את הרבים אין חטא בא על ידו ... משה זכה וזיכה את הרבים זכות הרבים תלוי בו שנאמר (דברים ל"ג) צדקת ה' עשה ומשפטיו עם ישראל