מבקש לדעת את תאריך האזכרה

  • י"א תמוז התשע"ד

שאלה

אבא שלי ז"ל ניפטר בי"ד בחשון תשע"ד מתי אמור להיות יום האזכרה של השנה אם היתה שנה מעוברת. אנא כתוב לי תאריך מדוייק. תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

יום השנה יהיה ביד' חשוןן. 11 חודש יהיו במלאת 11 חודש ליום הקבורה וכן סיום האבילות יהיה במלאת 12 חודש לקבורה.

אם הקבורה היתה באותו יןם של הפטירה הרי שסיום האבילות יהיה ביד' תשרי ערב חג הסוכות.