מה קורה לעוגה פרווה כשמעבירים אותה בכלי חלבי?

  • י' תמוז התשע"ד

שאלה

שלום רב, כשמשתמשים בתרווד (כף גדולה), המשמשת בד"כ לחביתות חלביות, כדי להעביר עוגה פרווה מצלחת לצלחת, העוגה נשארת פרווה או הופכת חלבית? בברכה ובתודה מראש, הדס

תשובה

שלום וברכה

תודה על הברכות.

בני ספרד העוגה נשארת תמיד פרווה.

לבני אשכנז אם השתמשו בתרווד בחלב חם ב24 שעות האחרונות אסור לאכול את העוגה {אם העבירו אותה כשהיא חמה מהתבנית} יחד עם בשר אבל מותר לאכול בשר מיד לאחר אכילת העוגה או קודם לה. אם עברו 24 שעות מהשימוש האחרון העוגה פרווה לגמרי.