תפילה וברכות

האם כל אישה חייבת בתפילה אחת ביום?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום האם אשה מחוייבת לתפילה אחת ביום והאם לא מספיק לומר ברכות השחר? לגבי תפילת שמונה עשרה-איך עושים את הפסיעות נכון? בתחילת התפילה יש ללכת 3 צעדים אחורה ולחזור קדימה?ובאיזה רגל להתחיל? ובסיום התפילה-לפני עושה שלום יש ללכת 3 צעדים אחורה וזהו ובאיזו רגל להתחיל? בתודה

תשובה

שלום וברכה

אישה שאינה טרודה בגידול ילדים חייבת להתפלל תפילה אחת ביום מלבד ברכות השחר.

כתבת נכון בעניין הפסיעות. בתחילת התפילה ניגשים ראשית ברגל ימין ולאחר התפילה מתחילים לפסוע ברגל שמאל.