האם מישהו אחר יכול לשתות מהכוס שלי ושאלות נוספות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שמעתי שיש הלכה שאומרת לאסור לתת למישהו לשתות מהכוס אני שותה בה . זה נכון גם לגבי חברה שרוצה לשתות מכוס שלי? מה הזמן הכי הכי מוקדם להנחת תפילין? בשעת הדחק? מה המשמעות של האותיות ע´ ו ד´ בקריאת שמע בתורה שהן מודגשות? תודה הרב

תשובה

שלום וברכה

ערוך השולחן אורח חיים הלכות סעודה סימן קע

אחר ששתית מן הכוס ונשאר בכוס לשתיית חבירך והוא רוצה לשתותו אם הוא יין תקנח מקום נשיקת הפה להכוס משום מיאוס ולא תשפוך קצת יין משום בל תשחית אא"כ חבירו אינו רוצה לשתות באופן אחר אבל אחר שתיית מים שפוך מהם דרך שם וכן המנהג לשפוך קצת.

הזמן המוקדם ביותר להנחת תפילין הוא בזמן שכבר יש קצת אור בחוץ והוא המפורסם בלוח כזמן הנחת תפילין וציצית, כיום בערך 5:25 בבוקר.

אם זה מאוחר מידי בשבילך, נא לשאול שוב.

האות ע' של המילה "שמע" והאות ד' של המילה "אחד" נכתבות בספר תורה כאותיות גדולות,הם יוצרות את המילה "עד". כלומר, בקריאתך את קריאת שמע אתה נותן  "עדות"  שכל עם ישראל היה יחד במעמד הר סיני וראינו שה' הוא אחד ואין עוד מלבדו.