תפילה וברכות

מהי הגדרת התורה לאדם חילוני?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב אני אדם חילוני אך לא יכול להתחיל את היום ללא ברכות השחר והנחת תפילין וציצית, מצפוני מייסר אןתי על כך שביום הקדוש בשבוע אני לא הולך לבית הכנסת מכיוון שזה נראה לא טוב , מחלל שבת אך מצד שני הולך לבית הכנסת , זה נראה לי לא נקי , כיום אני לא הולך לבית הכנסת , רק בחגים , כיצד יש לנהוג ? תודה

תשובה

שלום וברכה

א. אינך חילוני כלל. חילוני הוא אדם זר לתורה. אין יהודי שזר לתורה. זאת מלבד שכבודו יש בו הרבה יראת שמים וקרשר לקדושה. אם כי לא זכית עדיין לשמור את השבת ככל הנראה עקב קושי ולא עקב חוסר אמונה. ה' יהיה בעזרך שתוכל לקבל על עצמך שמירת שבת בקרוב. אפשר להתחיל אפילו בשמירת שבת חלקית וכך להתקדם גם בעניין זה.

ב. בוודאי ראוי שתלך להתפלל גם בשבת, {אם לא תיסע ברכב לבית הכנסת} הקב"ה ישמע את תפילותיך זאת למרות חוסר שביעות רצונו מכך שאתה כעת מחלל את השבת.

ה' יעזור שתצליח להתחזק אף בקדושת השבת שהיא מהמצוות היסודיות ביותר ביהדות. אף אם יש דבר מסויים שאינך יכול לוותר עליו בשבת אין זה סיבה לחלל את השבת בשאר הדברים ולמצווה גדולה ועצומה תיחשב מניעת חלק מחילול השבת. ה' יתן לך את הכוחות להגיע מהרה לשמירת השבת כולה.