האם מותר לקחת בגדים שנשכחו בבית ספר?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה קבלתי בעבר בגדים משרת של בית ספר. הבגדים שייכים לתלמידים ששכחו לקחת אותם והם נמצאו תקופה בחדר שמשמש לחפצים שהתלמידים שכחו. הבנתי מהשרת שאחרי תקופה מסוימת או אולי אפילו בתום השנה כשהתלמידים לא לוקחים את הבגדים ששכחו הוא לקחם הבנתי שברשות של אחד מאנשי הצוות אינני יודעת בדיוק מי המאשר. ובמקרה כשהייתי אצלו בביקור הוא שאל אותו אם אני רוצה מדובר בחולצה ועוד פריט לבוש מסוים. האם מותר לי ללבוש את הבגד? זה היה לפני כמספר שנים הנני שואלת שאלה זו מאוחר היות והרצאות שהסבו את תשומת ליבי חלפו כ5 שנים לפחות והיום מצאתי את החולצה וזה עורר בי שאלה זו החולצה צנועה ובמידה ולא מה לעשות? השרת יצא לפנסיה מבית הספר שבו עבד בית הספר נמצא בעיר אחרת ממקום מגורי תודה

תשובה

שלום וברכה

אם המדיניות של בית הספר הייתה מוצהרת שכל החפצים שנשארים שם נזרקים לאחר זמן מה, הרי החולצה היתה הפקר והיא שלך ללא חשש.