דין תשלום נסיעות כפול במקום העבודה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, אני עובדת בשני מקומות עבודה קרובים. כשאני מסיימת לעבוד במקום אחד (דרך אגב זה בהידברות בתרומות) אני פשוט עוברת למקום השני שזה דלת ליד דלת. שאלתי במקום עבודתי השני אם הם רוצים לשלם לי נסיעות כי אני מקבלת גם משם נסיעות והיא אמרה לי שהיא תשלם לי נסיעות. האם אני צריכה לשאול גם את מקום העבודה האחר אם הם צריכים לשלם לי נסיעות או שלא צריך להגיד להם את זה בכלל?

תשובה

שלום וברכה

בדרך כלל משלמים עבור נסיעות סכום גלובלי מבלי להתחשב בהוצאות בפועל, אם כן את לא חייבת להודיע כלום למקום העבודה הראשון. גם אם משלמים את ההוצאות בפועל, אם את עובדת בתחילת היום באותו מקום, מסתבר שמגיע לך הוצאות נסיעה, גם אם מצאת מקום עבודה נוסף שמשלם לך.