מה כוונת הפסוק 'לא תישא עליו חטא'?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

האם יש פסוק כזה לא תישא עליו חטא ומה משמעות תישא עליו חטא? ומה היחס בינו לבין הוכח תוכיח את עמיתך?

תשובה

בס"ד

שלום לך לי

ודאי שיש פסוק כזה בספר ויקרא פרק יט וזה הלשון לא תשנא את אחיך בלבבך הוכח תוכיח את עמיתך ולא תשא עליו חטא: פשטות הפסוק הוא כשאתה רואה את חברך עובר על איסור תוכיח אותו כדי שלא יעבור על החטא. אבל יש עוד משמעות לפסוק הזה, כשאתה מוכיח מישהו תראה לעשות את זה בצורה כזאת שלא יפול עליך חטא כתוצאה של צורת ההוכחה למשל אם אתה מוכיחו ברבים אתה גורם לעצמך חטא של הלבנה ברבים או שאתה אומר לו את זה בצורה לא יפה:

בברכה מנחם מנדל