תפילה וברכות

מדוע מתפללים מוסף בראש חודש ושאלות נוספות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב! רציתי לשאול: (1)מדוע בחודש מלא מיחסים את היום ל` בחודש לראש חודש (לדוגמא :ל` בתשרי מיחסים לראש חודש חשון)? (2)מדוע בפרשה שקוראים בראש חודש לאחר העולה השני חוזרים לאחור "ואמרת להם"? אי אפשר להמשיך עד ,בין הערביים"? (3) מדוע בתפילת מוסף מורידים את התפילין? (4)מה המשמעות של תפילת מוסף בראש חודש? (5)מדוע בראש חודש לא מסימים את ההלל? תודה מראש ,וחודש טוב ומבורך!

תשובה

שלום וברכה

1 מפני שלאמיתו של דבר חודש מתחיל רק לאחר המולד.

2. מפני שחסר פסוק אחד לשלושת הפסוקים השניים.

3. על פי קבלה.

4. נצטווינו להקריב קרבנות נוספים בראש חודש מלבד קרבים שמקריבים תמיד בכל יום. על כן אנו מתפללים מוסף נגד קרבן המוסף.

5. מאחר ואינו יום חג של ממש ואין חובה לומר קרבנות.