האם ראוי להתפלל על שבויים נעדרים ועוד

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב. 1. תמיד היינו קוראים בסוף התפילה "תפילה לשבויים" שישובו בע"ה לביתם או שהיינו מוסיפים בבקשות וכו´ ולאחרונה אמרו לנו שהרבנות אמרה שרוב הסיכויים שאינם בין החיים ולכן לא ראוי להמשיך עם הברכה האם להפסיק? 2. בנוגע להקדשת ספר תהילים לעילוי נשמת סבא ז"ל ומוסיפים עוד אנשים ז"ל האם ראוי לקרוא עוד מזמור רק לעילוי נשמת סבא? 3. האם צריך לעשות נטלה אחרי שירותים בתוך השירותים או שאפשר שהיא תהיה במטבח וליטול שם? 4. האם חייב בנטלה על הבוקר שהיא תהיה ממש על יד המיטה או שאפשר ללכת ליטול במטבח? 5. האם כאשר נוגעים בנעליים לדוגמא או סתם נכנסים לשירותים צריך ממש ליטול ידיים או שאפשר להכניסם בזרם המים? תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

אין צורך להפסיק יש להתפלל על החיים ועל המתים שישובו לקבר ישראל.

2. כן.

3. ניתן לעשות במטבח וזה עדיף מאשר בשירותים.

4. ראוי מאוד לא להוריד את הרגליים על הארץ לפני הנטילה של שחרית.

5. די בשטיפה תחת הברז.