האם מותר לערוך קניות באינטרנט

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

האם מותר לקנות באתרי אינטרנט מחו"ל 1. באתר כמו dealextream שמוכר מוצרים במחירים כל כך זולים , עד שעלה לי החשש שמה המוצרים גנובים או משהו כזה 2. באתר ebay שבו אני בעצם קונה מספק אישי כלשהו , וגם שם לא ידוע לי אם המוצר שמגיע אלי מקורי / גנוב וכדומה שאלה נוספת: אם נניח אני מכיר יהודי , שיכול להיות שקנה באתרים כאלה , ואולי אפילו קנה את המוצר בשבת (אני לא יודע בוודאות , אבל חושש) ורוצה לתת לי בתור מתנה מוצר כזה , האם מותר לי לקבל מתנה כזאת ? או מראש עדיף לוותר ? והאם מותר לי להינות ממתנה כזאת או עדיף להחזיר אותה לשולח ?

תשובה

שלום וברכה

אין לחשוש מספק לגזל ואין כל איסור לקנות מוצרים מהאתרים שמנית או לקבל מתנה.